Gift i miljøet er gift for vores hjerner

Presse/medie

Forelæsningen handler om tidlig programmering - altså det faktum at en meget stor del af folks sundhed i såvel barne- som voksenalder bestemmes allerede under graviditeten.
Hjernen dannes meget tidligt under udviklingen, og den tidlige udvikling er afgørende for, hvordan vi fungerer som voksne, både hvad angår intelligens, og hvad angår adfærd.
Først troede man, at fostret var beskyttet inde i livmoderen, men man opdagede så, at dette ikke var tilfældet på grund af påvirkningen fra bly, kviksølv og flere andre stoffer.
Nu står vi over for en revolution, hfordi vi må tage vores vurdering af kemiske stoffer op til revision: Hvor skadelige kan de være, hvis de påvirker os under de mest følsomme livsstadier? Og kan disse påvirkninger også medføre sygdomme af forskellig art?
Link: www.dr.dk/DR2/Danskernes+akademi/
Bibliografisk note: Danskernes Akademi formidler viden på højt fagligt niveau, tilgængeligt for både yngre og ældre, gymnasieelever som pensionister. Direkte på TV og radio, tilgængeligt på nettet. Danskernes Akademi er et samarbejde mellem DR og universiteterne, førende forskningsinstitutioner og andre videnscentre. Tidsramme: 3 år fra januar 2010. DR har hentet inspiration fra Folkeuniversitetet, BBC Open University og Ted.Com
Periode11. jan. 2010

Mediebidrag