... PRIVATISERING: Fire til seks timer efter fødslen bliver landets andengangsfødende sendt hjem med deres spædbarn - førstegangsfødende tilbydes i nogle tilfælde at blive natten over. I løbet af de seneste 15 år er indlæggelsestiden på barselsafdelingerne blevet bragt ned fra fire døgn til ganske få timer, fødeselsforberedelsen er flere steder blevet til auditorieundervisning, og jordemoderkonsultationerne er blevet centraliserede. Nedskæringerne har ført til, at der er opstået en privat sektor, hvor de gravide kan købe sig til omsorg før, under og efter fødslen. ... Det overrasker imidlertid ikke sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, at de private tilbud på barselsområdet ser ud til at slå rod.

Periode15. nov. 2016

• TitelGå hjem og vug, eller køb dig til omsorg
    Mediets navn/udløbÅrhus Stiftstidende Østjylland
    Dato15/11/2016