Frygt ej -kriminaliteten falder markant

Presse/medie

... Inden ældre mennesker bliver bange for at gå ud efter mørkets frembrud, forældre begynder at hente og bringe deres teenagedøtre fra fester, Facebook-grupper går i gang med at danne borgerværn og landets politikere igen kræver strengere straffe, bør man kigge på fakta og realiteter. For selv om mediernes dækning af kriminalitet i Danmark, Facebook-debatter og politikernes prompte krav om strengere straffe, kunne tyde på stigende kriminalitet herhjemme, så er faktum, at kriminaliteten over en bred kam har været faldende igennem de seneste mange år. -Om vi kigger på den registrerede kriminalitet -anmeldelser, på offerundersøgelser eller på selvrapporterende oplysninger om kriminalitet, så viser samtlige opgørelsesmetoder, at kriminaliteten i Danmark er faldende, og det har den været de sidste mange år. Så folks bekymring hænger ikke sammen med en øget risiko for at blive udsat for kriminalitet, siger Linda Kjær Minke, kriminolog og lektor på Juridisk Institut på Syddansk Universitet i Odense.
Periode19. mar. 2017

• TitelFrygt ej -kriminaliteten falder markant