Beskrivelse

Jens Fyhn Lykke Sørensen har også for nylig erfaret, at de danske medier ifølge ham primært vælger en negativ vinkel på dækningen af landdistrikterne. Han er lektor ved Syddansk Universitets Center for Landdistriktsforskning og har i en omfattende spørgeskemaundersøg-else afdækket, hvorvidt danskerne bosætter sig efter, hvilken status de forbinder med området. Rapportens overordnede konklusion er, at den danske befolkning bakker op om landdistrikterne, uanset hvilken status de tillægger dem, og 70 procent af de adspurgte vil gerne give mere støtte til yderområderne.

- På baggrund af resultaterne kan man sige, at der er en generel goodwill til landdistrikterne blandt befolkningen, forklarer Jens Fyhn Lykke Sørensen.

Han undrer sig derfor over, at medierne i stedet har prioriteret en anden historie på baggrund af hans rapport. I sin undersøgelse fandt han, ud over opbakningen til yderkommunerne, den sammenhæng, at områdets status betyder mest for storbyboerne, som derfor i højere grad søger byerne, hvor de forventer at finde mest status. I den sammenhæng er byboerne også den gruppe, som mener, at det giver mindst status at bo i de fravalgte landdistrikter, og det er der ifølge Jens Fyhn Lykke Sørensen ikke noget overraskende i.

- De, der synes, at status er vigtigt, bosætter sig selvfølgelig efter det. Men til historien hører også, at de, der bor på landet, ikke i lige så høj grad går op i status og derfor er fint tilfredse med at bo på landet, uanset hvad andre tænker, siger han.

Efter offentliggørelsen af Jens Fyhn Lykke Sørensens rapport læste han kun entydige overskrifter i retning af "Byboere vælger Udkantsdanmark fra" og tilføjer:

- Medierne drejer som regel historierne om landdistrikterne over i en negativ retning. Jeg ville på baggrund af min rapport have fundet det mere reelt med en overskrift a la "Stor opbakning til landdistrikterne blandt den danske befolkning".

Periode19. mar. 2015

Mediedækning

1

Mediedækning

 • TitelFri os fra Udkantsdanmark
  Grad af anerkendelseNational
  Mediets navn/udløbDanske Kommuner - Nyhedsmagasinet
  MedietypeTryk
  Land/OmrådeDanmark
  Dato19/03/2015
  Producer/forfatterHelene Møller Larsen
  PersonerJens Fyhn Lykke Sørensen