Forvalter bykongen arvesølvet på bedste vis?

Presse/medie

Arvesølvet til salg: Hernings borgmester, Lars Krarup, har været indblandet i ejendomshandler, hvor eksperter sætter spørgsmålstegn ved, om der er solgt for billigt til lokale erhvervsmænd. Springsteen, Madonna og Paul McCartney i Boxen Hundredtusindvis af gæster i Messecenter Herning. ... Aftalen mellem Herning Kommune og Michael Jacobsen - om at sidstnævnte skulle overtage kontrakten mellem førstnævnte og Freja - blev underskrevet i marts 2015, mens aftalen mellem Freja og kommunen først blev underskrevet en måned senere. Mens Herning Kommune siger, at den aldrig har købt eller ejet retsbygningen, fastslår Frejas direktør Karen Mosbech i flere mails til Jyllands-Posten, at køberen af bygningen var Herning Kommune. Jyllands-Posten har forelagt købsaftalen mellem Freja og "Herning Kommune eller ordre" og kommunens aftale med den lokale investor for to professorer på Aarhus Universitet Claus Rohde og Hans Henrik Edlund, og de er ikke i tvivl om, at Herning Kommune midlertidigt har været ejer af ejendommen. »Herning Kommune har købt og ejet ejendommen, før kommunen videresælger den til den private investor. ... Det er derfor besynderligt, når kommunen siger, at den ikke har købt og ejet ejendommen, men samtidig står som køber på købsaftalen med Freja og som sælger på videreoverdragelsesaftalen til den private investor,« siger professor Claus Rohde. Camilla Hørby Jensen, lektor på Syddansk Universitet, siger, athendes umiddelbare vurdering er, at kommunen ikke har været ejer af ejendommen, bl. a. fordi "eller ordre"-klausulen »indebærer, at køber har ret til at sætte en anden i sit sted, inden overdragelsen gennemføres, så køber ikke er nødt til efterfølgende at gennemføre et nyt salg af ejendommen«. Den bedste prisLigegyldigt hvem der juridisk set har stået som ejer, har kommunen reelt set ageret som ejer af den, og derfor ligner det en omgåelse af udbudsreglerne, vurderer Michael Steinicke, professor og ekspert i udbudsret på Aarhus Universitet.
Periode9. jun. 2016

• TitelForvalter bykongen arvesølvet på bedste vis?
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten
    Dato09/06/2016