FORSKNINGSMILJØ: Det grænseløse arbejde slår hårdt

Presse/medie

... Da Aalborg Universitets nye Campus Copenhagen sidste år fik et påbud fra Arbejdstilsynet, fordi forskerne arbejdede 50-55 timer om ugen for at klare al undervisningen, vakte det trods alt opsigt. Men elendige trivselsundersøgelser er der set masser af før på universi -te terne. " De påviser markante problemer med arbejdsrelateret stress, ensomhedsfølelse og psykiske belastninger på grund af det grænseløse arbejde og de mange tidsbegrænsede stillinger og andre strukturelle forhold, som hører til forskernes verden," siger Karsten Boye Rasmussen, som er formand for Djøfs sektorudvalg for universiteter og forskning og lektor på Institut for Marketing og Management på SDU. " Mange steder prøver lederne faktisk virkelig at følge op på disse undersøgelser.
Periode1. apr. 2017

• TitelFORSKNINGSMILJØ: Det grænseløse arbejde slår hårdt