Forskere taler for døve øren

Presse/medie

Selv om 25.000 europæere dør af infektioner med resistente bakterier, og tallet er stigende, så er forskernes advarsler imod vores overforbrug af antibiotika ofte ilde hørt. ' Indtil videre går det kun ud over de svageste syge og gamle,' lyder en forklaring på, hvorfor deres budskab ikke fører til de store politiske ændringer Det danske forbrug af antibiotika stiger hvert år. ... Men det er at benægte fakta, mener professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos: »Vi har allerede nu store problemer, og de bliver større i fremtiden, hvis vi fortsætter ud ad samme spor.« Han medgiver, at det let bliver en diffus diskussion, fordi vi ikke ved, hvor stort problemet bliver, eller om der vil blive fundet nye måder at behandle infektioner på. ... Men det går for langsomt. ... »Derfor handler det her også om, hvordan vi prioriterer i sundhedsvæsenet,« mener Hans Jørn Kolmos. lila@information.dk Lur mig, om problemet ikke ville blive taget meget mere alvorligt, hvis det var en sportsstjerne eller en højt profileret politiker, der blev ramt af de her infektioner Hans Jørn Kolmos Professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet.
Periode7. sep. 2015

• TitelForskere taler for døve øren
    Mediets navn/udløbInformation
    Dato07/09/2015