Et forskerhold fra Syddansk Universitet anbefaler, at man helt dropper menisk-operationer, skriver et af verdens mest anerkendte lægevidenskabelige tidsskrifter British Medical Journal ifølge Politiken. ... Og ingen effekt på længere sigt, siger hovedforfatter til undersøgelsen, ph. d. Jonas Bloch Thorlund, lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet. Han fortæller yderligere, at studiet viser, at operation hverken har effekt på patientens funktionsevne på kort eller lang sigt. I 2013 fik lige under 17.000 danskere en menisk-operation, hvilket er en fordobling siden årtusindskiftet, men ifølge professor Ewa Roos, medforfatter til analysen og forskningsleder, giver operationerne " ikke faglig mening".
Periode18. jun. 2015

• TitelForskere: Menisk-operationer har ingen effekt