... Men i forsøg fra Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH) har aktive stoffer fra gulerødder reduceret forstadier til tarmkræft i rotter med helt op til 83 procent. ... - Effekten kan opnås ved daglig indtagelse af tre-fire gulerødder, siger professor Lars Porskjær Christensen fra SDU Biotechnology. ... - Samtidig er den kirurgiske behandling voldsom med mange invaliderende symptomer, siger Gunnar Baatrup, professor ved SDU og tarmkirurgisk overlæge på OUH, Svendborg.

Emne

Gunnarmorten

Periode25. mar. 2017 → 20. apr. 2017

Mediebidrag

Mediebidrag

• TitelGulerødder mod tarmkræft
    Mediets navn/udløbwww.helse.dk
    Dato20/04/2017
  • TitelGulerødder mod kræft
    Grad af anerkendelseNational
    Mediets navn/udløbSophia Helse ApS (Nyhedsbrev)
    Dato11/04/2017
    Producer/forfatterAnette Harbech Olesen
    Mediets navn/udløbNordjyske Stiftstidende
    Dato09/04/2017
    BeskrivelseINDLAND: Danske forskere mener, de har gjort store fremskridt i kampen mod alvorlig tarmkræft. ... I forsøg fra Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH) har aktive stoffer fra gulerødder reduceret forstadier til kræft med op til 83 procent hos forsøgsdyrene. ... -Effekten kan opnås ved daglig indtagelse af tre-fire gulerødder, siger postdoc Morten Kobæk-Larsen fra Klinisk Institut, SDU og OUH. ... -Udover høj dødelighed er den bekostelige kirurgiske behandling voldsom med mange invaliderende symptomer, siger Gunnar Baatrup, professor ved SDU og tarmkirurgisk overlæge på OUH, Svendborg.
    Mediets navn/udløbThisted Dagblad
    Dato09/04/2017
    PersonerLars Porskjær Christensen
  • TitelSpis gulerødder og undgå at få tarmkræft
    Mediets navn/udløbFyns Amts Avis
    Dato02/04/2017
    Beskrivelse... Et hold forskere fra OUH har påvist, hvordan to kemiske stoffer fra gulerødder -de såkaldte falcarinol og falcarindiol kan både forebygge og hæmme kræfti tyk-og endetarmenhos rotter. ... Professor og overlæge Gunnar Baatrup står for den kliniske del af forsøgene og er i gang med at forberede de nye forsøg. ... Nørdet kemiker fandt nye stofferMen så var det, at Professor og kemiker Lars Porskjær Christensen fra SDU Biotechnology alligevel ikke ville opgive gulerødderne så let. ... FAKTAHER ER FORSKERNECand scient., Ph. d. Morten Kobæk Larsen, Kirurgisk Afdeling, OUH, Klinisk Institut SDU. ... Professor Lars Porskjær Christen sen, Institut for Kemi, Bioog Miljøteknologi, SDU Biotechnology.
    PersonerLars Porskjær Christensen
  • TitelNye resultater fra OUH og SDU indikerer: Spis gulerødder og undgå tarmkræft
    Mediets navn/udløbFyens Amts Avis
    Dato01/04/2017