Forsker: Paskontrol er en statslig opgave

• Gerd Battrup

Presse/medie

POLITIK Hvis danske transportører skal kontrollere pas i Tyskland, skal det ske med tyske myndigheders velsignelse, lyder det fra grænseforsker. Men den udmelding kommer bag på Venstres indfødsretsordfører. KØBENHAVN: Hvis Folketinget i dag, som ventet, stemmer den omdiskuterede regel om transportøransvar igennem, vil regeringen fremover i ekstraordinære situationer kunne pålægge bus-, tog-og færgepersonale at kontrollere passagerers pas og visum, inden de krydser den danske grænse. Men hvis passet skal kontrolleres i for eksempel Tyskland, er det en opgave, der skal udføres af de tyske myndigheder, og ikke af private transportører, lyder det fra Gert Battrup, grænseforsker ved Syddansk Universitet. ... Det betyder efter alt at dømme, at mange flygtninge og migranter være tvunget til at blive i Danmark. Det er ifølge Venstres indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen (V), i sådan et tilfælde, det kan blive relevant at indføre midlertidig grænsekontrol og transportøransvar i Danmark.
    Periode11. dec. 2015

Mediets navn/udløbViborg Stifts Folkeblad
      Dato11/12/2015
      Producer/forfatterSøren Berggreen Toft, Jens Beck Nielsen og Mikkel Danielsen srto@berlingske.dk;jeni@berlingske.dk;mikd@berlingske.dk