Forsker fik oplevelse af hjemfaldenhed i kirken

Presse/medie

før søndagen Da sprogforsker Sune Vork Steffensen for fem år siden var til en julegudstjeneste - midt i en svær depression - mærkede han, at kirken kaldte ham hjem Da Kristeligt Dagblad kontakter Sune Vork Steffensen, lektor, ph. d. ved institut for sprog og kommunikation, Syddansk Universitet for at høre, om han vil stille op til interview om søndagens prædikentekst, møder han henvendelsen med lige dele ængstelse og blufærdighed. ... Han glæder sig over at blive overgået af Jesus: " Efter mig kommer han, som er stærkere end jeg." Tilsvarende ved vi i videnskaben, at vi blot er et lille led i en lang kæde." Sune Vork Steffensen ser Herodes som den bange magthaver, som er optaget af ikke at miste sin magt. Han ser her paralleller til nutiden: " Vores demokrati er præget af, at magten er blevet et mål og ikke længere et middel. I dag gælder det om at udvise handlekraft, ikke om at opnå noget. Politikerne spørger " hvad er sandhed?" og spinner derefter det svar, der passer dem bedst." Sune Vork Steffensen påpeger, at de tre domæner fra dagens tekst engang afbalancerede hinanden ved, at det politiske, det åndelige og det rationelle fungerede som et spil sten-saks-papir. I dag ser han et grundlæggende problem i, at det politiske system definerer sig selv som det eneste legitime mødested i samfundslivet, fordi religionen er blevet dæmoniseret, og videnskaben ignoreret. ... Tidens magthavere taler kun deres eget sprog og kræver tilmed, at alle andre også skal tale netop det sprog." Sune Vork Steffensen har politisk været på det hold, som med stærke argumenter fra religionskritikken har stillet sig stærkt kritisk over for religiøse institutioners magt. ... Lektor, ph. d. ved institut for sprog og kommunikation, Syddansk Universitet.
Periode2. jan. 2016

• TitelForsker fik oplevelse af hjemfaldenhed i kirken
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato02/01/2016