Forsidehenvisning: Tyrkisk kupforsøg splitter tyrkere i Danmark

Presse/medie

Muslimske friskoler oplever elevflugt efter kupforsøget i Tyrkiet. Striden mellem Erdogan og Gülen har rystet tyrkere i hele verden, påpeger forsker Slagelse Privatskole har normalt 85 elever, men efter sommerferien har 30 elever meldt sig ud. ... Lektor Mehmet Necef fra Syddansk Universitet finder det naturligt, at konflikten i Tyrkiet er rykket til Danmark, selvom mange tyrkiske familier har boet her i landet de seneste 40 år. " Man skal forstå, hvor nøje det tyrkiske samfund i Danmark følger med i, hvad der foregår i Tyrkiet. ... Det har vist, at Gülen-bevægelsen ønsker magt i Tyrkiet," siger Mehmet Necef, der tidligere har undervist i Gülenbevægelsen på Syddansk Universitet og betegner den som " en kvart Scientology, en kvart Opus Dei og en kvart Tvind og en kvart noget andet".
Periode20. aug. 2016

• TitelForsidehenvisning: Tyrkisk kupforsøg splitter tyrkere i Danmark