Forsidehenvisning: Mændene sidder på den gode smag i litteraturen

Presse/medie

ANMELDELSER Skæv bogkritik Kvinder skriver mindre end hver tredje boganmeldelse i morgenaviserne Store avisers litteraturkritik er domineret af mandlige anmeldere. Litteraturdebatten ville stå stærkere med mere lighed, siger forskere. Det er kvinder, der læser mest, ligesom kvindelige danske forfattere ofte løber med legater og priser. ... Litteraturprofessor Anne-Marie Mai fra Syddansk Universitet mener, at skævheden i anmelderkorpset har konsekvenser for måden, vi taler om litteratur på: »Med større lighed kunne vi få en litterær kultur, der diskuterede på andre måder og lagde vægt på flere perspektiver i litteraturen«, siger hun. ... Men når kvindelige forfattere bliver anmeldt i aviserne, lander bogen ofte hos en kvindelig kritiker. ... Professor i kultur og køn Anne Scott Sørensen fra Syddansk Universitet mener, at tallene vidner om, at kulturverdenens patriarkat ubevidst lever endnu: »Vi går og tror, vi har overstået alt med ligestilling, alt imens vi sakker længere og længere bagud i forhold til bl. a. Norge og Sverige.
Periode26. maj 2015

• TitelForsidehenvisning: Mændene sidder på den gode smag i litteraturen