Presse/medie

I årevis har den kemiske industri i USA og EU ført krig mod EU-regler om farlige hormonforstyrrende stoffer, som ifølge forskere koster EU over 150 mia. euro om året. Nu bruges TTIP-forhandlingerne med USA til yderligere forhaling Den kemiske industri i USA og EU har i årevis ført en intens kampagne for at bremse en fælles EU-regulering af hormonforstyrrende stoffer. ... Lobbyismen har medvirket til, at ledende skikkelser i kommissionen i 2013 bremsede et næsten færdigt forslag og i stedet søsatte en langsommelig evalueringsproces, som stadig er i gang. Professor i miljømedicin Philippe Grandjean, Syddansk Universitet og Harvard School of Public Health, kalder det »skandaløst, at kommissionen efter hårdt pres fra industriens repræsentanter har udsat en afgørelse om regulering af hormonforstyrrende stoffer i flere år«. »Vi har beregnet, at de årlige udgifter i EU forårsaget af disse stoffers helbredsskadende effekter er mindst 150 mia euro.
    Periode2. jun. 2015

• TitelForsidehenvisning: Industrilobby bremser EU-forbud mod hormonforstyrrende stoffer
      Mediets navn/udløbInformation
      Dato02/06/2015