Forsidehenvisning: Eksperter: Film og tv forplumrer historieformidlingen

Presse/medie

I den nye film " Under sandet" er en tysk kommandant ændret til at være dansker. Det er ifølge iagttagere ét blandt mange eksempler på, at hensynet til fortællingen går ud over den historiske præcision. Faren er, at fiktion og virkelighed blandes sammen I morgen har Martin Zandvliets allerede meget roste film " Under sandet" dansk premiere. ... Han ser " Under sandet" som blot det seneste eksempel på, at film, tv-serier og computerspil i stadig stigende grad er kilde til danskernes opfattelse af historien. ... " Det er meget forståeligt, at man vurderer, filmen bliver mere relevant for et dansk publikum ved, at hovedpersonen er en dansker. Det er måske også til at leve med, at man vil forstærke det budskab, at Danmark var med til det her ved at gøre kommandanten til dansker, Men man skal ikke være blind for, at populærkulturelle fænomener som en film skaber et billede af, hvordan det var," siger Peter Yding Brunbech og tilføjer: " Det er prisværdigt, at der er så mange film-og tv-produktioner, der interesserer sig for fortiden, men vi skal være klar over, at mens film er en fantastisk historiefortæller, så er film udfordret som historieformidler." Historikeren Rasmus Glenthøj, adjunkt ved Syddansk Universitet, glæder sig over de mange historiske dramaer, men understreger filmindustriens ansvar i forhold til historieforståelsen.
Periode2. dec. 2015

• TitelForsidehenvisning: Eksperter: Film og tv forplumrer historieformidlingen