Forfattere, der taler til verden

Presse/medie

Ligesom forskerne på landets humanistiske fakulteter vender dansk litteratur sig mod aktuelle problemer i verden. Forfatterne vil ikke bare beskrive verden i deres bøger, de vil også forandre den politisk. Der var ingen bro at gå på, har forfatter MAJA LEE LANGVAD fortalt. ... Hun skriver for at sætte gang i en kritisk adoptionsdebat i Danmark og er ifølge lektor i dansk ved Syddansk Universitet Jon Helt Haarder et stærkt eksempel på en bevægelse, som præger dansk litteratur i disse år. ... Og når forfatterne skriver om klimaforandringer, er den franske sociolog og filosof Bruno Latour, der ligger nummer 3 på listen over de vigtigste humanistiske teoretikere i Danmark, ifølge Elisabeth Friis stort set altid til stede. Hun peger på lyrikken af den yngre digter THEIS ØRNTOFT som et sted, hvor den franske sociolog og filosofs tanker går igen. Det handler om samfundet og naturen, der ikke kan skilles ad i en verden, hvor klimaet påvirker menneskets omgivelser.
Periode15. aug. 2015

• TitelForfattere, der taler til verden
    Mediets navn/udløbPolitiken
    Dato15/08/2015