Folkebiblioteker har tabt store dele af folket

Presse/medie

Siden kommunalreformen har biblioteket som lokal dannelsesinstitution tabt betydeligt terræn. Ifølge iagttagere afspejler udviklingen, at kulturmidler i dag gives efter efterspørgsel. Besparelser på området møder mindst modstand blandt vælgerne, mener forsker Frem til 1980' erne var det et centralt element i dansk kulturpolitik, at borgere selv i de mindste byer skulle have adgang til kvalitetslitteratur på et lokalt folkebibliotek. ... Det prøver man at indrette sig efter, ligesom museer gør, når de satser på populære blockbusterudstillinger frem for andre formidlingstiltag." Ifølge Anne Scott Sørensen, professor i kulturstudier ved Syddansk Universitet, er det hævet over enhver tvivl, at idealet om borgernes nære adgang til folkebiblioteket har ændret sig, men hun ser det ikke entydigt som en dannelsesmæssig tilbagegang. ... Der er tabt noget nærhed og adgang til fagpersonale. Til gengæld er der opstået nye og mere fleksible måder at bruge biblioteket på.
    Periode29. dec. 2015

• TitelFolkebiblioteker har tabt store dele af folket
      Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
      Dato29/12/2015