Flere og flere flygtningebørn kommer til Danmark

Presse/medie

På bare to år er antallet af flygtningebørn, der kommer til Danmark, mere end tredoblet. Og børn udgør nu 44 procent af alle flygtninge mod 29 procent for to år siden, viser Momentum-analyse. Mange er traumatiserede, og kommunerne kæmper hårdt for at give de mange børn en frisk start på livet. Flygtningestrømmene til Europa - og Danmark - sætter nye rekorder i disse år. ... For Ask Elklit, professor i klinisk psykologi ved Videnscenter for Psykotraumatologi på Syddansk Universitet, der gennem årene har gennemført en række undersøgelser af traumatiserede flygtninge, er der ingen tvivl om, at det er en kæmpe opgave, kommunerne står med. ... For børnene er det alfa og omega, at de kommer ud og føler sig normalt fungerende, og når du eksempelvis spiller fodbold, betyder det ikke så meget, om du taler sproget, så vi gør meget for at få dem ud i nogle fritidsaktiviteter.« Børnene skal naturligvis også have et sted at bo og et skole-eller dagtilbud. Det alene er langt fra nogen uproblematisk øvelse for kommunerne - hverken praktisk eller økonomisk. Eksempelvis er antallet af flygtningebørn, der kræver plads i daginstitution, steget fra 190 børn i 2006 til forventede 2.318 børn i 2015.
Periode10 nov. 2015

• TitelFlere og flere flygtningebørn kommer til Danmark