Fertilitetsrod: Fem nye sager om mulige forbytninger

Presse/medie

Afsløring. I kølvandet på Marcus-sagen viser det sig nu, at danske fertilitetsklinikker i fem andre tilfælde har haft mistanke om, at æg eller sædceller er blevet forbyttet. I en af de nye sager er der også blevet født et barn. Det er næsten ikke til at begribe, at en kvinde ved en fejl kan føde en anden kvindes barn. ... Også sundhedsjurist Kent Kristensen fra Syddansk Universitet mener, at det i forbytningssager er korrekt at tilbyde en abort: »Når man har en mulighed for at reparere på en fejl med medicinsk abort, mener jeg, at man har pligt til at tilbyde abort som en mulighed. ... Til forskel fra andre situationer, hvor en mand har gjort en kvinde gravid, har han ikke hér indflydelse på, at han er blevet far. Man kan ikke sige, »hvis du dog bare havde passet på«. Så det kan tale for, at også manden skal have ret til abort i den her slags sager,« siger Thomas Ploug. ... Har I sager, der går før 2007?
Periode22. aug. 2015

Mediets navn/udløbBerlingske
    Producer/forfatterMette Dahlgaard og Mikkel Danielsen
    Mediets navn/udløbRanders Amtsavis