Faktorer der er afgørende for om alkoholforbrug giver skrumpelever

Presse/medie

Periode4. jan. 2021

Mediebidrag

Mediebidrag

• TitelPå verdensplan har 75 millioner en alkoholdiagnose, der bringer dem i risiko for leversygdom, og omkring 1 million af dem dør hvert år af den årsag. Selv om der er tæt sammenhæng mellem alkoholindtag og risiko for leversygdom, har forskere haft svært ved at forstå, hvorfor nogle dør, mens andre går fri. Et nyt studie peger på gener og insulinresistens som de afgørende faktorer for, om leveren bliver syg. Den nye viden kan bruges til at udpege dem, der absolut bør skrue ned for deres alkoholforbrug.
    Mediets navn/udløbScience News
    Land/OmrådeDanmark
    Dato04/01/2021
    BeskrivelsePå verdensplan har 75 millioner en alkoholdiagnose, der bringer dem i risiko for leversygdom, og omkring 1 million af dem dør hvert år af den årsag. Selv om der er tæt sammenhæng mellem alkoholindtag og risiko for leversygdom, har forskere haft svært ved at forstå, hvorfor nogle dør, mens andre går fri. Et nyt studie peger på gener og insulinresistens som de afgørende faktorer for, om leveren bliver syg. Den nye viden kan bruges til at udpege dem, der absolut bør skrue ned for deres alkoholforbrug.
    Producer/forfatterMorten Busch
    URLhttps://sciencenews.dk/da/faktorer-der-er-afgoerende-for-om-alkoholforbrug-giver-skrumpelever
    PersonerMads Bastrup Israelsen