Få danskere har beskyttende gen mod Alzheimer

Presse/medie

Nyt studie viser, at en genvariant, der har en beskyttende effekt mod Alzheimer, forekommer langt sjældnere i den danske befolkning end i vores nabolande. En genetisk variant, der beskytter mod Alzheimers sygdom, findes langt sjældnere i den danske befolkning end i de øvrige nordiske befolkninger. ... Det ved vi endnu ikke, siger Jonas Mengel-From , lektor i molekylær epidemiologi ved Syddansk Universitet og en af forskerne bag undersøgelsen. Andet kan have betydning for danskere. Selvom danskerne på netop dette punkt lader til at være dårligere stillet, kan man ikke overordnet sige, at danskerne dermed er dårligere beskyttet mod Alzheimer, understreger Jonas Mengel-From. ... Det viser, at vi ikke bare kan lukrere på den viden, vi får fra andre lande, men også er nødt til at lave egne studier, siger Jonas Mengel-From.
Periode29. jul. 2015