Hen over sommeren har man i USA diskuteret, om en ny racekrig er under opsejling. Konfrontationerne mellem afroamerikanere og politi har givet mindelser om 1960' ernes raceuroligheder, men tiden er en anden, selvom problemerne er eskaleret, mener danske eksperter Orlando, 26. februar 2012. ... -De sorte amerikanere føler med god grund, at de historisk set har noget at råbe op om, siger lektor og historiker ved Center for amerikanske studier på Syddansk Universitet, Jørn Brøndal: -Den uretfærdighed, der ligger i, at en mand som Zimmerman slipper fri, fik det til at gløde i det amerikanske samfund allerede i 2013. ... Det er lektor Jørn Brøndal fra Syddansk Universitet enig i: -Der er næppe nogen racekrig på vej. ... Han har holdt store taler om, at der er ting, som ikke er okay i det amerikanske samfund, siger Brøndal og påpeger, at USA's sorte middelklasse i dag er langt større end i 60' erne: -Den sorte middelklasse associerer sig mindre og mindre med sin race. Den er rykket fra ghettoerne og ud i forstæderne. Samtidig ser man, at de afrikanere, der kommer til USA i dag, uddanner sig og har meget lidt til fælles med ghettoen. ... RACEKRIGEN FRA 1965 TIL 1968Igennem flere hundrede år havde afroamerikanere fundet sig i diskriminering overalt i samfundet. ... Særligt berømt er Sorte Panter Partiet, som var militant og patruljerede i sorte område med skydevåben.
Periode23. aug. 2016

Mediets navn/udløbVejle Amts Folkeblad