Esbjerg-kirurger i front med nye 3D-simulerede operationer

Varighed/længde/størrelseDobbeltsidet artikel
    Land/OmrådeDanmark
    Dato12/06/2019
    BeskrivelseI juni 2018 blev der etableret en 3D-afdeling på Sydvestjysk Sygehus efter et succesfuldt samarbejde mellem sygehuset og Aalborg Universitet (AAU), og 3D-ingeniør Michael Holte leder afdelingen, som fokuserer på kæbekirurgi og 3D-teknologi. Holte var lektor og sektionsleder for medieteknologi på AAU Esbjerg, bl.a. med speciale i digital automatisk billedanalyse. Holte siger, at han fik en ”åbenbaring” ved at bruge 3D-scanning, -billedanalyse og –print på sygehuset. I dag bruger han sin viden når CT-scanninger af en patients ansigt gennemføres i høj opløsning på 30 sekunder. Han arbejder med nye, banebrydende 3D-simulerede operationer.
    Producer/forfatterLars stokbro las@jv.dk
    URLhttps://jv.dk/artikel/esbjerg-kirurger-i-front-med-nye-3d-simulerede-operationer
    PersonerMichael Boelstoft Holte, Jens Jørgen Thorn