Erdogans magt splitter og skræmmer tyrkere i Danmark

Presse/medie

... Det kaster lange skygger, når uroen ulmer mellem Tyrkiet på den ene side og Vesteuropa på den anden. De omtrent 33.000 stemmeberettigede tyrkere i Danmark er splittede over, hvorvidt de skal stemme ja eller nej til den forfatningsændring, der kan give præsident Tayyip Erdogan udvidede beføjelser. ... Ifølge den tyrkiskfødte kultursociolog ved Syddansk Universitet Mehmet Ümit Necef står meningsmålingerne mellem ja-og nej-siden lige, og derfor kan tyrkere, der er bosat uden for Tyrkiet, men som alligevel har stemmeret, blive afgørende. ... Mehmet Ümit Necef, kultursociolog ved Syddansk Universitet, mener dog, at det er en vigtig detalje, at der er tale om et møde mellem Lars Løkke Rasmussen og Binali Yildirim, og at den danske regering ikke har nægtet den tyrkiske politiker at føre valgkamp i Danmark, som det er sket i både Tyskland og Holland, og som bl. a. Dansk Folkeparti har slået på tromme for: »Lige nu er det bare et møde med statsministeren, man har udsat.
Periode14. mar. 2017

• TitelErdogans magt splitter og skræmmer tyrkere i Danmark