Er en benlås ' fuldstændig ufarlig'?

Presse/medie

Benlåsen, som den fritstillede leder af Næstved asyllejr lagde en asylansøger i, er ' fuldstændig ufarlig'. Det siger lejrlederens advokat. Lægefaglige eksperter er splittede i spørgsmålet »Fuldstændig ufarlig.« Sådan betegner Torben Koch, der er advokat for den fritstillede lejrleder i Næstved, den benlås, som hans klient og to medarbejdere har lagt en asylansøger i, og som har fået meget omtale, siden Information offentliggjorde et videoklip af episoden. ... Peter Mygind Leth, speciallæge, professor og institutleder på Retsmedicins Institut på Syddansk Universitet, har igennem sin karriere foretaget obduktioner i nogle af de få tilfælde, hvor fikseret benlås har medført dødsfald. ... Men det ser ikke ud, som om asylansøgeren har været i livsfare. Han bevæger sig jo og taler. Hvis du er ved at blive kvalt, siger du ikke noget.
Periode30. maj 2016

• TitelEr en benlås ' fuldstændig ufarlig'?
    Mediets navn/udløbInformation
    Dato30/05/2016