Det knirker og knager, når brusken bliver slidt op, og slidgigten sætter ind. Har du passeret de 40, må du regne med, at du inden for en årrække kommer til at opleve slid i et eller flere af dine led. Og er du over 60, mærker du det måske allerede. Men hvad er det, der sker med de led, og hvad kan du selv gøre for at forebygge og afhjælpe? Få svaret her. Slidgigt opstår typisk i knæ, hofter, ryg, nakke og hænder. ... - Men røntgenbilledet er ikke et særlig godt mål for, hvor ondt de slidte led gør, siger Søren T. Skou, slidgigtsforsker ved Syddansk Universitet og Aalborg Universitetshospital. ... Men før der foreligger uvildige dokumentation af god kvalitet, er der usikkerhed omkring effekten og helbrede slidgigt, kan de i hvert fald ikke. - Mange af de mennesker jeg taler med i rådgivningen, er også glade for at bruge fiskeolie som kosttilskud. Der er dokumenteret effekt af fiskeolies inflammationsdæmpende effekt på leddegigt. Men vi har ikke set undersøgelser, der dokumenterer en gavnlig effekt på slidgigt, fortæller Henriette Thorseng. Ny forskning peger på, at vitaminer og mineraler fra frugt og grøntsager kan have en smertereducerende effekt. Altså endnu en god grund til at spise groft og grønt.
Periode19. okt. 2015

• TitelEr dine led SLIDTE?
    Mediets navn/udløbSøndag
    Dato19/10/2015