Eliteidrætten er blevet et begærsvindue

Presse/medie

... Når en lang række af landets dygtigste eliteidrætsudøvere bliver hyldet i morgen aften til den årlige prisuddeling Sport 2016, er det i mange tilfælde også nogle af landets største sexsymboler, der går på scenen. Især på kvindesiden. ... Beklædningen er på lignende måder gjort mindre og mere kropsnær i en række andre idrætsgrene de seneste år, mener lektor Jan Toftegaard Støckel fra Syddansk Universitet. ... Der er en idrætsgren til hver type krop, og det giver en særlig tolerance, som måske også kan forklare, hvorfor mange idrætsudøvere ikke er bange for at vise deres krop frem."Uanset om især kvindelige eliteidrætsudøveres stigende tendens til at vise deres kroppe tydeligt frem skyldes undertrykkelse, markedsvilkår eller lyst, så er der dog et kæmpe problem i, at det sker, påpeger Jan Toftegaard Støckel fra Syddansk Universitet. ... JAN TOFTEGAARD STØCKEL, LEKTOR, SYDDANSK UNIVERSITET.
Periode6. jan. 2017

• TitelEliteidrætten er blevet et begærsvindue