Eksperter uenige om effekt af svensk grænsekontrol

• Gerd Battrup

Presse/medie

Det er fortsat vanskeligt at gisne om, hvad effekten af den svenske grænsekontrol vil blive. Eksperter er uenige om, hvorvidt den kan resultere i flere asylansøgere i Danmark. SVERIGE: Torsdag klokken 12 har Sverige indført midlertidig grænsekontrol ved landets grænser mod Danmark og Tyskland. ... Ifølge Gerd Battrup, der er grænseforsker og lektor på Institut for Grænseregionsforskning på Syddansk Universitet, bidrager en svensk grænsekontrol dog til billedet af, at Sverige er ekstremt presset, og at det er ikke et specielt tillokkende scenarium for en asylansøger. ... Selv om det kan være en afledt effekt af den midlertidige grænsekontrol, vurderer Gerd Battrup, at det ikke er de svenske myndigheders intention at få antallet af asylansøgere til at dale med indgrebet. ... Den svenske avis Aftonbladet har talt med den svenske asyl- og immigrationsekspert advokaten Emma Persson.
    Periode12. nov. 2015

• TitelEksperter uenige om effekt af svensk grænsekontrol
      Mediets navn/udløbBerlingske Nyhedsbureau
      Dato12/11/2015