SUNDHEDSTEKNOLOGI Nye teknologier i form af sundhedsapps og telemedicin vælter ud til private og sygehuse uden ordentlig kontrol, lyder det fra læger, psykologer og økonomer. De danske myndigheder kan ikke håndtere det væld af nye sundhedsteknologier, der strømmer ud til private og sygehuse i disse år. ... Engang havde vi en stærk Sundhedsstyrelse, men nu har man nedlagt den enhed, der vurderede nye sundhedsteknologier,« siger forskningsleder og sundhedsøkonom på Syddansk Universitet Kristian Kidholm. ... Samme kritik kommer fra professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet Kjeld Møller Pedersen: »Det eneste krav til psykiatriapps er, at de interesserer folk. ... Ifølge Lægemiddelstyrelsen er det svært at kontrollere sundhedsapps, der sælges fra udlandet gennem store virksomheder, men ikke desto mindre har styrelsen netop udsendt en vejledning om emnet: »Generelt skal man som patient altid drøfte diagnoser og behandling med sin læge og aldrig stole blindt på en app,« siger Henrik G. Jensen.

Periode29. jan. 2016

• TitelEksperter: Kontrollen med nye sundhedsteknologier sejler