Eksperter: Barnebrude bør vurderes individuelt

• Saliha Fetteh

Presse/medie

Beskyttelse: Ægteskaber, hvor pigen er under 18, er et nyt fænomen i Syrien og skyldes formentlig forældres forsøg på at skabe tryghed mod krig og fattigdom. Tvungen skilsmisse kan være en katastrofe for pigen, mener lektor. " Uacceptabelt!" Regeringen lægger op til en hård kurs over for de ægtepar, hvor pigen er under 18 år, der kommer til Danmark som asylsøgere. ... Saliha Fetteh, ekstern lektor på Syddansk Universitet med speciale i børneægteskaber, siger om de 15-18 årige: - Lad os klappe hesten. ... - Vi har set en stigning i flygtningelejrene blandt flygtninge fra Syrien, hvor det ikke på nogen måde har været en tradition eller et problem. ... Steen M. Andersen understreger, at Unicef er imod børneægteskaber: - Vores bekymring går på det fysiske velbefindende, at piger bliver gravid i en ung alder, og ikke lige så godt er i stand til at tage vare på sine børn.
Periode1. feb. 2016

• TitelEksperter: Barnebrude bør vurderes individuelt