Ekspert tvivler på dansk grænsekontrol

• Gerd Battrup

Presse/medie

Regeringen overvejer at følge Sveriges eksempel og indføre grænsekontrol på grund af de mange asylansøgere. Men spørgsmålet er, om en dansk grænsekontrol får den ønskede virkning Danmark risikerer - stik mod hensigten - at få endnu flere asylansøgere, hvis der som forventet snarligt indføres grænsekontrol til Tyskland. En sådan grænsekontrol vil nemlig få mange flygtninge til at søge om asyl i Danmark, vurderer Gerd Battrup, lektor ved Institut for Grænseregionsforskning på Syddansk Universitet (SDU). »Hvis man indfører en tæt grænsekontrol, så vil det formentlig føre til, at man får flere asylansøgere i Danmark, for så vil folk jo enten skulle henvises til at rejse tilbage til Tyskland eller søge asyl i Danmark, da de ikke kan rejse videre til hverken Sverige, Norge eller Finland. ... Af samme årsager er lektoren ved SDU slet ikke sikker på, at regeringen ender med at indføre grænsekontrollen: »Hvis den kommer, så kommer den højst et par dage. ... Rigtig mange vil spørge, hvad der foregår, hvis man pludselig begynder at bakke på det,« siger Martin Henriksen. kik@information.dk Hvis man indfører en tæt grænsekontrol, så vil det formentlig føre til, at man får flere asylansøgere i Danmark Gerd Battrup Lektor, Syddansk Universitet.
Periode4. jan. 2016

• TitelEkspert tvivler på dansk grænsekontrol
    Mediets navn/udløbInformation
    Dato04/01/2016