Ekspert: Erdogan viser igen sine autoritære tendenser (v.3)

Presse/medie

Tyrkiets præsident erklærer undtagelsestilstand for at få mere magt over borgerne, vurderer lektor. Ankara/IstanbulDen tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogans beslutning om at indføre tre måneders undtagelsestilstand er et udtryk for hans autoritære tendenser.Det vurderer lektor i Mellemøststudier på Syddansk Universitet Mehmet Ümit Necef, der selv befinder sig i Istanbul onsdag aften, hvor Erdogan har varslet en tre måneder lang undtagelsestilstand i kølvandet på weekendens fejlslagne kupforsøg. ... - Jeg synes, det er en negativ udvikling. Man kunne forvente, at han ville række hånden frem til forskellige grupper og oppositionen efter kupforsøget for at afpolarisere samfundet. - Men ved hele tiden at tale om at indføre dødsstraf - og endnu værre at erklære undtagelsestilstand - tager han et skridt i den forkerte retning.
Periode21. jul. 2016

• TitelEkspert: Erdogan viser igen sine autoritære tendenser (v.3)
    Mediets navn/udløbRitzaus Bureau
    Dato21/07/2016