Efterlyses: Fire meget modige direktører

Presse/medie

ANALYSE Øretæverne får med Sundhedsstyrelsens splittelse flere holdepladser. Specielt skal den nye direktør i Patientsikkerhedsstyrelsen kunne tage nogle tæv. Nogen frivillige? I mandags meddelte sundhedsminister Sophie Løhde (V), at hun ikke blot er på udkig efter én, men hele fire nye direktører til den nye skrumpede Sundhedsstyrelse, en Sundhedsdatastyrelse, en Lægemiddelstyrelse og en Patientsikkerhedsstyrelse. ... Kompetencelisten er lang, og professor i statskundskab ved Syddansk Universitet, Kurt Klaudi Klausen, tøver ikke med at tilføje endnu flere punkter på blokken: »Posten kræver ledelseserfaring fra enten staten eller regionerne — allerhelst fra ledende poster i Sundhedsvæsenet — kombineret med en lægefaglig baggrund og en masteruddannelse i ledelse. ... Dagens Medicins analyse bygger på en række interview med indflydelsesrige personer i Sundhedsvæsenet. Foruden de kilder, der er nævnt ved navn, indgår betragtninger fra kilder, der ønsker at være anonyme. På det personlige plan skal en direktør både være målrettet og resultatfokuseret, men samtidig også empatisk, velformuleret og procesorienteret. Ellers kommer man til kort, når man vil tale magtens sprog«. Kurt Klaudi Klausen, professor i statskundskab ved Syddansk Universitet. ... BUD.
Periode14. aug. 2015

• TitelEfterlyses: Fire meget modige direktører