Skadedyr skal bekæmpes med mariehøns og rovmider fremfor pesticider. Syddansk Universitet vil udvikle en økodrone, der fra luften kan bekæmpe skadedyr LUFTANGREB Droner lastet med mariehøns og rovmider kan blive det nye præcisionsvåben mod skadedyr, som gnasker sig gennem jordbærplanter og andre afgrøder på friland og koster gartnere og landmænd store tab. ... De skal helst nå at spise skadedyrene, inden de selv ender som fugleføde, siger lektor Søren Wiatr Borg fra Institut for Teknologi og Innovation på Syddansk Universitet. ... Med en uddannelse indenfor intelligente computersystemer og robotteknologi forsøger han at kombinere Syddansk Universitets ekspertise inden for brug af droner til civile formål med universitetets forskning i præcisionssprøjtning ved hjælp af kameraer. ... -Men mulighederne er der bestemt, og det vil være rigtigt stort, hvis det kan løftes ud i det åbne land.
Periode1. jun. 2016

• TitelDroner skal tæppebombe utøj med mariehøns
    Mediets navn/udløbMidtjyllands Avis
    Dato01/06/2016