Det skal vi stemme om

Presse/medie

EU-forbehold: På torsdag skal danskerne i stemmeboksen, og denne gang er det landets retsforbehold over for EU, der enten skal ændres eller forblive, som det er i dag. Avisen gennemgår sammen med en EU-ekspert, hvad politikernes væsentligste argumenter er for at stemme nej eller ja -og om, hvad der er fakta. Ja eller nej: Avisen gennemgår her fire af de mest fremtrædende argumenter for at stemme henholdsvis ja eller nej til folkeafstemningen 3. december med EU-ekspert ved Syddansk Universitet Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen. Den 3. december skal vi stemme om at ændre vores retsforbehold i EU til en tilvalgsordning. ... EU-ekspert og adjunkt ved Syddansk Universitet, Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen, gør os her klogere på, hvad konsekvenserne er, hvis det bliver henholdsvis et ja eller nej til at ændre retsforbeholdet. ... Og man deler hurtigere oplysninger med folk, man kender og stoler på. I forløbet efter angrebene på Paris har der været politiaktioner i Frankrig, men også både i Grækenland, Tyskland og Belgien. Når man skal håndtere den her situation, er det noget, som fransk politi helt åbenlyst ikke kan gøre alene. Der er de afhængige af samarbejdet med deres kolleger i de andre lande. ... Hvis det skulle være et godt argument, ville det vælte rundt med kriminelle i Norge, og det gør der jo ikke. ... EKSPERTENS ARGUMENTER FOR AT STEMME NEJ ELLER JAEU-ekspert ved SDU Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen giver her sit bedste argument for at stemme ja eller nej ved folkeafstemningen 3. december: Stem nej: - Hvis du er skeptisk over for de andres landes retssystemer og ikke tror på, at vi ville kunne opretholde en dansk standard for retssikkerhed, hvis vi går med i EU-retssamarbejdet.
Periode29. nov. 2015

• TitelDet skal vi stemme om
    Mediets navn/udløbJydske Vestkysten
    Dato29/11/2015