Det kræver bevidst strategi at bryde vanens magt

Presse/medie

Ønsker du at holde op med at ryge, dyrke mere motion, spise sundere eller på anden måde ændre adfærd, står du over for et omfattende livsprojekt, der kræver planlægning og involvering af familie, venner og måske arbejdsplads Du er aldrig alene -især ikke, hvis du har besluttet dig for en personlig ændring af livsstil. ... D. på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, Thomas Bredahl, der særligt arbejder med motivations-og adfærdsændring. ... Det kan godt være, at din ægtefælle kan se fornuften i dit projekt, men du kører jo netop dit projekt, og det udelukker det fællesskab, I tidligere havde sammen, forklarer Thomas Bredahl. Smarte målSom hjælp til at udvikle en gennemtænkt livsstilsændring anbefaler Thomas Bredahl eksempelvis at bruge SMART-modellen. Det er en almindelig kendt projekt-model til at udvikle gode og realistiske mål. S'et i smart står for specifikt, M står for målbart, A står for attraktivt eller accepteret, R for realistisk og T står for tidsbegrænset.
Periode4. mar. 2016

• TitelDet kræver bevidst strategi at bryde vanens magt