Det er på tide, at vi får et statsligt realkreditinstitut

Presse/medie

INTERVIEW: Staten skal oprette et realkreditinstitut i yderområderne, foreslår SF i et nyt udspil. Den finansielle sektor er kommet sig efter krisen, og nu skal forbrugere og virksomheder sikres bedre, mener formand Pia Olsen Dyhr. Med en uge tilbage af valgkampen sætter SF nu fokus på den finansielle sektor. ... Der skal opbakning til Ifølge boligforsker Morten Skak fra Syddansk Universitet er SF-formandens forslag muligt, hvis hun kan finde opbakning blandt Folketingets medlemmer. ... Det er ifølge Curt Liliegreen, økonom og sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter, dog vigtigt, at det ikke er et realkreditinstitut, da det kan skabe tvivl om det danske realkreditsystem i udlandet, hvis man signalerer, at der er brug for statslig støtte til sektoren. »Alle boligejere kommer til at betale prisen, hvis udlandet kommer i tvivl om den danske realkreditmodel,« siger han og fortsætter: »Hvis det skal fungere, skal der betales en højere rente, som afspejler risikoen i landdistrikterne.

Periode11. jun. 2015

• TitelDet er på tide, at vi får et statsligt realkreditinstitut
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten
    Dato11/06/2015