Den gode histories perfekte timing

Presse/medie

En romanklassiker er på mange måder en udefinerbar størrelse. Og dog. For selvfølgelig er den litterære kvalitet afgørende, men det handler også om tid og timing En øjenrenselsesproces. ... For en klassikers første vigtige holdepunkt er nemlig, at den ikke blot beskriver sin samtid, men rent faktisk rækker meget længere ud, forklarer professor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet Anne-Marie Mai: -Det er selve eksistensen, som er på spil i de store romanklassikere, siger hun og peger på, at klassikerne både har fat i tid og evighed: -De store litterære klassikere har ofte en nybrydende form, og de rammer deres tid helt præcist. ... Hvis den kan skabe genkendelighed til alle tider, så vil vi også læse den til alle tider, siger Susanne Bent Andersen fra Lindhardt og Ringhof, og den tankegang vil Anne-Marie Mai fra Syddansk Universitet gerne tilslutte sig. ... Således kan en roman altså være nok så god, men hvis den ikke rammer tid og sted rigtigt, så bliver den ikke en klassiker. Timing er simpelthen afgørende. ... Hvis den kan skabe genkendelighed til alle tider, så vil vi også læse den til alle tider SUSANNE BENT ANDERSEN CHEF FOR OVERSAT LITTERATUR PÅ FORLAGET LINDHARDT OG RINGHOF . : bonusDE STØRSTE ROMANKLASSIKERE I VERDENSHISTORIENDet velrenommerede amerikanske forlag Modern Library udgiver paperback-klassikere på engelsk.
Periode2. jul. 2016

• TitelDen gode histories perfekte timing
    Mediets navn/udløbHerning Folkeblad
    Dato02/07/2016