DEN GODE HISTORIES PERFEKTE TIMING

Presse/medie

En romanklassiker er på mange måder en udefinerbar størrelse. Og dog. For selvfølgelig er den litterære kvalitet afgørende, men det handler også om tid og timing, forklarer eksperter, der her forsøger at afgrænse klassikerens dna. En øjenrenselsesproces. ... For en klassikers første vigtige holdepunkt er nemlig, at den ikke blot beskriver sin samtid, men rent faktisk rækker meget længere ud, forklarer professor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet Anne-Marie Mai: -Det er selve eksistensen, som er på spil i de store romanklassikere, siger hun og peger på, at klassikerne både har fat i tid og evighed: -De store litterære klassikere har ofte en nybrydende form, og de rammer deres tid helt præcist. ... Hvis den kan skabe genkendelighed til alle tider, så vil vi også læse den til alle tider, siger Susanne Bent Andersen fra Lindhardt og Ringhof, og den tankegang vil Anne-Marie Mai fra Syddansk Universitet gerne tilslutte sig. ... Frem fra støvetEn romanklassiker lever altså af at være god, men også af at blive holdt i live, fordi tilstrækkeligt mange af de » rigtige « mennesker har ment, at den er en klassiker.
Periode25. jun. 2016

Mediets navn/udløbSjællandske
    PersonerAnne-Marie Mai
  • TitelDen gode histories perfekte timing