Debat: FRONTALT: Forsvar retsstaten - stem nej

Presse/medie

Jeg kan kun råde dig til at stemme et klart og tydeligt nej den 3. december, for det er ikke sikkert, at du får chancen igen. Det er nok kun de færreste danskere, der har en sikker fornemmelse af, hvad der egentlig stemmes om den 3. december. ... Henning Bang Sørensen, adjunkt ved Syddansk Universitet, forklarer forskellen således: »Det overstatslige betyder, at EU-Domstolen får kompetence, at EU-Parlamentet deltager i lovgivning, og at der kan træffes beslutninger ved flertal frem for enstemmighed - i modsætning til mellemstatsligt, hvor alt vedtages enstemmigt«. ... Det betyder, at Danmark ikke længere kan stille forslag, stoppe en vedtagelse eller omstøde det vedtagne, og at den aktivistiske EU-domstol vil blive øverste dømmende myndighed. Har du tillid til den politiske klasses evner til at forsvare sig mod EU - eller har du ikke?
Periode13. nov. 2015

• TitelDebat: FRONTALT: Forsvar retsstaten - stem nej