Danske unge deler for mange ord i to

• Marianne Rathje

Presse/medie

SPROG Rød vin. Eller rødvin? Danske børn og unge laver for mange særskrivningsfejl. Og det er noget, man bliver vurderet på - i hvert fald af voksne. Fad øl' er noget andet end ' fadøl'. ' Heste piller' er noget andet end ' hestepiller'. ... Det viser en undersøgelse, Marianne Rathje fra Institut for Sprog og Kommunikation på Syddansk Universitet lavede sidste år af unges holdninger til stavefejl på de sociale medier. ... »Vi skal kunne skelne mellem, om det er ' en billig bog' eller ' en billigbog'. Selv om man ofte forstår det ud fra konteksten, er det en grundregel i dansk, og når 15 procent skriver ' ord elementer' i stedet for ' ordelementer', er det alligevel ret mange«, siger hun. Det handler om trykketOg der er faktisk en ret enkel metode til at få udryddet en del af særskrivningsfejlene. Hvis man underviser elever i 7. klasse i, hvor trykket i et ord skal ligge, når der er tale om en sammensætning, bliver eleverne signifikant bedre til at skrive sammensætninger i ét ord frem for to.
Periode9. okt. 2015

• TitelDanske unge deler for mange ord i to
    Mediets navn/udløbPolitiken
    Dato09/10/2015