ØKONOMI: Et medlemskab af EU øger ikke et lands vækst, viser et nyt opsigtsvækkende forskningspapir fra Syddansk Universitet, der udkommer kun få dage før, at briterne stemmer om deres EU-medlemskab. Det har ingen indflydelse på den økonomiske vækst, om et land er med i EU eller ej. ... »Vi er ude af stand til at vise, at et EU-medlemskab medfører en højere vækst,« konkluderer Thomas Barnebeck Andersen, professor på Syddansk Universitet, Mikkel Barslund, ph. d. og ansat ved tænketanken European Policy Studies, og Pieter Vanhuysse, professor på Syddansk Universitet, i et 25-siders forskningspapir, som netop er offentliggjort. ... Flere toneangivende økonomer stemmer i. Ifølge økonomiprofessor på Aarhus Universitet Christian Bjørnskov er EU en »blandet æske af alt muligt«, og selv om den interne frihandel på tværs af grænser øger væksten, trækker flere ting den modsatte vej. Godt håndværkPhilipp Schröder, professor på Aarhus Universitet, kalder forskningspapiret »ekstremt godt« metodisk håndværk, men afviser, at man kan konkludere helt endegyldigt på koblingen mellem vækst og EU-medlemskab.

Periode10. jun. 2016

• TitelDanske forskere torpederer Brexit-debat