Dansk droneforskning letter med ny millionbevilling

Presse/medie

64 millioner skal sikre Danmark en international hovedrolle i udvikling af banebrydende droneteknologi. OdenseEn saltvandsindsprøjtning på 64 millioner kroner skal sætte skub i forskningen i droneteknologi og gøre Danmark førende inden for en branche med flyvende fremtidsudsigter.Projektet samler landets førende forskningskræfter fra fem forskellige universiteter.Universiteterne bidrager med 34 millioner, mens regeringen i sin nye dronestrategi, som præsenteres fredag, har afsat 30 millioner kroner til projektet. Det forankres på Syddansk Universitet (SDU).- Vi får en stærk forskningsplatform med de bedste betingelser for at bringe droneforskningen op i verdensklasse.- Sammen vil vi løse de tekniske udfordringer og sikre, at droner kan blive den kommercielle succes, alle forventer, siger institutleder Kasper Hallenborg fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU. ... Ud over SDU deltager universiteterne i Aarhus, København, Aalborg samt Danmarks Tekniske Universitet. ... SDU skal ud at købe en 3D-radar, der ikke hidtil har været råd til.
Periode22. sep. 2016

• TitelDansk droneforskning letter med ny millionbevilling