Citattilbud fra Avisen.dk: Eksperter: Løkkes Danmark hænger ikke sammen

Presse/medie

KøbenhavnCitattilbud fra Avisen.dk distribueret af Ritzau.Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag åbnede Folketinget, fremhævede han igen og igen, at han ønsker et Danmark, der hænger sammen, skriver Avisen.dk.Men det står i kontrast til den politik, der bliver ført, lyder det fra flere eksperter, som Avisen.dk har talt med.Professor Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, mener, at der er et kæmpe gab mellem retorik og virkelighed i statsministerens åbningstale.- Lars Løkke bruger flotte ord og overspændte vurderinger. ... Og når det er på sort og hvidt, kræver det virkelig noget at samle en medarbejdergruppe, som må antages at være lige så splittet som den øvrige befolkning, om en sådan opgave, påpeger han.Velfærdsforsker på Syddansk Universitet, professor Klaus Petersen, hæfter sig mest ved, at statsministeren forsøger at skabe en krisebevidsthed, der skal legitimere besparelser på en lang række punkter.Regeringen kaster nemlig penge efter sundhed, politi og boligjobordning, som så skal betales af ulandsbistand, forskning og uddannelse, anfører professoren.- Lars Løkke bryder med traditionen om, at Danmark skal klare sig ved at være klogere og foran de andre lande. ... - Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.
Periode6. okt. 2015

• TitelCitattilbud fra Avisen.dk: Eksperter: Løkkes Danmark hænger ikke sammen