Brutal svamp skal redde jordbærrene

Presse/medie

PLANTEVÆRN Grøn svamp kan æde skadedyr indefra. Nye EU-regler kan bane vej for alternativ til sprøjtemidler. Hvis en billelarve møder en artsfælle med olivengrønt mønster på oversiden, bør det løbe den koldt ned ad ryggen. ... Derfor er det vigtigt med ikke-kemiske metoder til beskyttelse af afgrøderne«, siger Philippe Grandjean, der er professor i miljømedicin ved Syddansk Universitet. ... Biologernes nye yndlingssvamp er naturligt forekommende i Europa, og der er ikke tegn på, at den udgør en risiko for andre end skadedyrene. Derfor vil det nye regelsæt formodentlig blive brugt i godkendelsen af Metarhizium, mener Jørgen Eilenberg, professor ved Københavns Universitet, der har forsket i biologisk bekæmpelse i 35 år og sidder i en EU-arbejdsgruppe på det område.
    Periode4. jun. 2015

• TitelBrutal svamp skal redde jordbærrene
      Mediets navn/udløbPolitiken
      Dato04/06/2015