Brexit kan gøre dansk aftale om Europol nærmest umulig

Presse/medie

Både embedsmænd og folkevalgte i EU har med briternes adjø fået rigeligt at se til i de kommende måneder. Det forringer Danmarks chancer for at forhandle en aftale om Europol, inden vi bliver smidt ud af samarbejdet til sommer, mener flere iagttagere De fleste er enige om, at briternes farvel til EU kommer til at få store konsekvenser. ... Han er lektor ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet og ekspert i EU-ret. ... »Det tror jeg ikke, at det gør. Der er simpelthen for store ting på spil. Det er jo omkring 40 procent af den tyske bilproduktion, der afsættes i Storbritannien. Jeg kan ikke forestille mig, at man bare lukker af og siger, at nu har vi handelsgrænser mellem EU og Storbritannien. ... »Ej, det vil jeg ikke forholde mig til. ... Og hvis den mod forventning ikke bliver attraktiv for os, skal jeg nok sige til.«. seab@information.dk Det er et stort problem for Danmark men et lille problem for resten af EU Henning Bang Fulgsang Madsen Sørensen Juridisk Fakultet ved SDU vi kan jo bare tage udgangspunkt i Norges parallelaftale som skabelon.
Periode29. jun. 2016

• TitelBrexit kan gøre dansk aftale om Europol nærmest umulig