Blanding af antibiotika kan gøre kål på MRSA

Presse/medie

MRSA Et amerikansk forskerhold har fået publiceret en artikel i Nature Chemical Biology, hvor de tilsyneladende har haft held med at dræbe MRSA-bakterier ved at kombinere tre typer antibiotika, som ellers hver for sig ikke har virket mod MRSA længe. Det drejer sig om typerne meropenem, piperacillin og tazobactam. ... Professor Hanne Ingmer fra Institut for Veterinær Sygdomsbiologi på KU siger til videnskab. dk, at hun finder forskningen perspektivrig, mens professor i klinisk mikrobiologi på SDU og overlæge på Odense Universitetshospital Hans Jørn Kolmos er mindre imponeret over perspektiverne: »Det er en fin tanke, og jeg kan ikke udelukke, at vi vil bruge en lignende kombination hos os, men det vil være som at tisse i bukserne. Alle bakterier vil med tiden udvikle resistens,« siger han til ing. dk. mst LÆS FORSKERNES ARTIKEL I NATURE CHEMICAL BIOLOGY HER bit. ly/ nat_ bio.
Periode2. okt. 2015

• TitelBlanding af antibiotika kan gøre kål på MRSA