Billeder, der går over i historien

Presse/medie

Der er billeder, der bliver stående. Fotoet af den druknede syriske dreng kan blive et af dem. Men der er delte meninger om, hvorvidt det burde bringes. Da billedet af den skrigende napalmramte nøgne pige, der flygtede fra bomberne i Vietnam, i 1972 blev vist i alverdens aviser, kom det til at påvirke verdenshistorien. ... »Det er den slags billeder, der kan ændre en folkestemning,« siger historikeren, lektor Niels Bjerre-Poulsen, Syddansk Universitet, der er forfatter til en aktuel bog om Vietnam-krigen: »I tilfældet med den napalmramte pige havde den amerikanske offentlighed i årevis set billeder af bomninger fra oven, men man havde aldrig på samme måde set ofrene på jorden. ... De er jo essensen af uskyld. Her er et billede af et barn som offer, og det retter jo en anklage mod alle voksne: Vil I virkelig være det bekendt?
    Periode4. sep. 2015

• TitelBilleder, der går over i historien
      Mediets navn/udløbJyllands-Posten
      Dato04/09/2015