Børn bliver påvirket af forældres diæter og kure

Presse/medie

Hvis mor forsager kulhydrater, og far faster to dage om ugen, kan det give børn et forkvaklet forhold til mad, mener eksperter. Sunde madvaner og slankekure er to forskellige ting, påpeger madblogger " Jeg spiser ikke leverpostej, for min mor siger, at der er alt for meget fedt i." Sådan sagde en lille dreng til sin pædagog, da de var samlet om frokosten i børnehaven. ... Sådan siger psykolog og adjunkt ved Syddansk Universitet, Mia Beck Lichtenstein, der har forsket i træningsafhængighed og spiseforstyrrelser. ... Jeg vil dog sige, at nogle forældre godt kan lykkes med at have egne regler for kost og alligevel give deres børn en normal opvækst. Er man et robust barn med sunde familierelationer, kan man bedre tåle den prægning." Jane Faerber er mor til tvillinger på 10 år og en af de forældre, der nu og da får skudt i skoene, at hun ender med at give sine børn et forkvaklet forhold til mad, fordi hun ikke giver dem slik og sodavand hjemme.
Periode16. jul. 2016

• TitelBørn bliver påvirket af forældres diæter og kure
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato16/07/2016