Arkæologerne finder stadig noget nyt i Slien

• Athena Trakadas

Presse/medie

UNDERVANDSARKÆOLOGI Et hold unge arkæologistuderende fra Syddansk Universitet i Esbjerg har to gange i år ledt på bunden af den indre Sli efter ting, der kan bidrage til at udvide kendskabet til vikingetidens og middelalderens skibsfart. Slesvig. ... Fundene stammer fra træ, der er fældet i 737, viser en dendrokronologisk undersøgelse, og de er gjort syd for den nuværende sejlrende, mens de i vikingetiden var nord for den daværende sejlrende, forklarer Athena Trakadas, der er lektor i marinarkæologi ved Syddansk Universitet i Esbjerg. ... Mens målene for feltarbejdet er lagt i tæt kontakt med Archäologisches Landesamt, har undervandsarkæologerne siden 2010 haft et nært samarbejde med Slesvig Roklub med hensyn til husly. ... -Jeg har oplevet flere lejre i telte og uden adgang til el, så for mig er roklubbens hus den rene luksus, erklærer Athena Trakadas.
Periode22. aug. 2015

• TitelArkæologerne finder stadig noget nyt i Slien